2013. július 1., hétfő

Nekromanták

Nekromanták 


A nekromanták emberek, bár sokak ezt megcáfolják. De tény, hogy emberként születnek.Hasonlítanak a mágusokra. Ők is emberek. Csak éppen nem az állatok nyelvén tudnak beszélni, hanem a holtakén. Nekromanta nem lehet akárkiből. Vagy ezzel a képességgel születik az ember, vagy nem. De van, amikor egy trauma hozza elő a nekromanciát. Adott eset például, hogy paranormális képességekkel születik valaki, és meghal egy szívéhez közel álló ember. Akkor az a paranormális ereje befogadja, sőt inkább beszívja a halált magába. Erre szakosodik. Ha valakit megérint a halál, vagy halál közeli élményben lesz része, akkor is előjöhet a lelke mélyéről a nekromancia. De, ahhoz is úgy kell születni, hogy benne van a nekromancia apró kis szikrája.Vannak egyes emberek akik nem is tudják magukról sokáig, hogy hatalmuk van a holtak felett, míg nem jön a halál közeli élmény vagy a trauma, amitől egy csapásra megváltozhat addigi életük. Érzik a halált, és a halál is érzi őket. Hatalmuk van a szellemek, zombik, csontok felett. Egyszóval minden halállal kapcsolatos dologhoz közel állnak. Még a vámpírok felett is tudnak valamilyen szinten uralkodni. Hisz köztudott, hogy a vámpírok félig halottak.Így aztán, ha egy fiatal vámpír alszik, akkor könnyen megtudja őt idézni egy nekromanta. Egy szóval ő irányítja, amíg a vámpír magához nem tér, vagyis fel nem ébred álmából. Ezért a vámpírok eléggé tartanak tőlük. A nekromanta, legyen az akármilyen kicsi képességű, mindig megérzi a holtakat. Legyen az ez esetben vámpír, szellem a házban, vagy egy eltemetett hulla. De ez kölcsönös. A vámpírok is érzik őket, akárcsak a szellemek, vagy holtak. Eltévedt lelkek, akik csak arra várnak, hogy feltámasszák őket, és parancsoljanak nekik.A nekromanták nem feltétlenül rosszak. Nem olyanok mint a fekete mágusok. Persze akad köztük is olyan, aki az erejét a saját hatalma megszilárdítására használja, vagy gonosz dolgokra. De ilyen normális embereknél is előfordul. Az, hogy, ha valaki hallja a holtakat, érzi a halált, és ismeri a nyelvét, nem jelenti azt, hogy rossznak is kell lennie. Egyszerűen így született. Van, aki ettől függetlenül vallásos. Van, aki Isten adományának tekinti az erejét. Van, aki meg az Ördög adományának. Ez ember függő. De nem minden nekromanta rossz. És nem minden rossz ember nekromanta.

Képességtáblázat



I.Léleklátó

Érzi, ha az adott helyen vagy házban szellem, vámpír, zombi van. Vagy, ha a házat egy temetőre építették rá. Érti, amit a lelkek mondanak neki. Fel tud támasztani egy nem rég elhunytat, vagyis fiatal zombit. Véráldozattal fel tud egy idősebb zombit is támasztani, de egyszerre csak egyet.

II.Zombiidéző

Egyszerre több zombit is fel tud támasztani. Az idősebb zombikhoz sem kell már véráldozat.
Hatalma van a csontok felett, tudja őket mozgatni. De még alakot nem tud belőlük formálni.

III.Halottkeltő

Egyszerre egy temetőnyi zombit fel tud támasztani, lehet az akár több száz éves hulla is. Véráldozattal több ezer éves hullákat is fel tud támasztani. Több véráldozat árán egyszerre többet is. Megérzi, ha adott helyen vagy hely körül vámpír, szellem, zombi van. Megérzi, ha a körzetben temető van. A csontokból tud figurálni bármilyen alakot, amit életre is kelthet. Lehet az akár csontváz, vagy csontvázkutya. Ha kellő mennyiségű csont van, akkor egy egész elefántcsontvázat is kirakhat, amit szintén életre kelthet. Egy fiatal vámpírt is a hatalmába tud keríteni, ha az éppen alszik.
I.Megérzi, ha az adott helyen, vagy a házban haldoklik valaki.

IV.Nekromanta

Egy temetőnyi több ezer éves zombit is fel tud támasztani, véráldozat nélkül. A csontokból több csontvázat is kelthet életre. Megérzi a körzetében lévő zombikat, szellemeket, vámpírokat. Két körzetben megérzi a temetőket. De még nem tudja őket bemérni. Egy kettes szintű alvó vámpírt a hatalmába tud keríteni.
Megérzi, ha az adott helyen, vagy a házban, és annak környékén haldoklik valaki.
Már elég erős ahhoz, hogy a szellemeknek is tudjon parancsolni. Ezen kívül szellemet idézni és elűzni is tud.

V.Holtak őre

A körzetében lévő zombikat, szellemeket, vámpírokat megérzi és be is tudja mérni. A temetőket két körzetnyire érzi meg, amit szint úgy be tud tájolni. Akár több szellemet tud idézni, elűzni vagy megszállni. (Egyszerre maximum 3-4-et) Egy egész hadseregnyi zombit tud feltámasztani. Akár ezer éves zombikat is, csak ahhoz kell véráldozat. Egy temetőnyi csontvázat tud egyszerre életre kelteni. Ha viszont valami nagyobbat akar formálni, és abból többet, ahhoz szintén véráldozat szükséges. Egy hármas szintű alvó vámpírt a hatalmába tud keríteni.
Megérzi, ha a környéken valaki haldoklik. Nagyobb koncentrációval még be is tudja tájolni.

A nekromanták nem halhatatlanok

Mielőtt bármi félreértés is történne, leírom, hogy a nekromanták nem hallhatatlanok. Ők halandó emberek még így is, ugyanúgy mint egy normális ember. Attól függetlenül, hogy értenek a halottak nyelvén, még nem tudnak sebeket gyógyítani. Se magukon, sem pedig máson. Nem immúnisak a betegségekre sem. És egy kés, vagy golyó ugyanúgy megölheti őket. Ilyen téren teljesen olyanok mint a hétköznapi emberek.

Még néhány fontos tudnivaló

Amikor a nekromanta zombit/csontot idéz és véráldozatra van szüksége, akkor ahhoz vagy egy állat vagy a saját vérét kell adnia. Ez attól függ. Például, ha egy több millió éves zombit akar megidézni, akkor ahhoz a saját vérét kell adnia. Ha egy hadseregnyi zombit akar megidézni, ahhoz mondjuk egy kecske vére elegendő. Ha egy temetőnyi zombit akar megidézni, akkor ahhoz elég egy csirke is. De ez attól is függ, hogy a nekromanta milyen erősségű. Mert van, hogy nem kell véráldozat egy hadseregnyi zombi felélesztéséhez sem. De van, hogy egy darab nem is olyan idős, de nem is olyan fiatal hullához is már véráldozat kell. Erre azért oda kell figyelni.
Ha, pedig véráldozatra van szükség, akkor nem elég, hogy csak van. Kisebb rituálé segítségével kell a vért szétcsepegtetni. Ami annyiból áll, hogy a halottkeltő a kívánt zombi sírjára vagy a földre, ahol nyugszik, csepegtet vért. Vagy, ha nem zombit idéz, hanem csontokat. Akkor azokat a bizonyos csontokat hinti meg vérrel. Kis kör alakban, hogy a varázskör bezáruljon. És utána már szólíthatja is a zombit/csontokat.
Amikor a nekromanta zombit idéz, és, ha az a hulla mér több száz éves, akkor valószínűleg már eléggé elrohadt. A hármas szintű nekromantáknak már van hatalmuk felettük annyira, hogy képesek újra húst és bőrt varázsolni rájuk. Tehát nem fognak szétesni, ha harcra kerül a sor, viszont egy fiatalabb nekromanta ilyenre még nem képes. És az összeaszalódott zombik hasznavehetetlenek. Könnyen széteshetnek még úgy is, ha hozzájuk sem ér senki. De az ép zombik sem az erősségükről híresek. Nem elpusztíthatatlanok. De, ha sokan vannak, erősek. Mindent a nekromanta szavára tesznek. Ha az azt mondja, hogy ölj, azt teszik. Már nem emberek, nincs agyuk. Nem tudnak gondolkodni egy cseppet sem, csak annak van felettük hatalma, aki feltámasztotta őket.
A csontok ugyanúgy csak a nekromantákra hallgatnak, és talán még gyengébbek mint a zombik. Ha nem elég erős varázslat tartja őket össze, akkor akár egy rúgás is elég, és darabjaira hullanak. Ha a nekromanta négyes, ötös szintű, akkor már van esélyük. Mert a varázslat, amivel életre keltek, elég erősen összetartja őket, ahhoz, hogy egy rúgással ne essenek szét. Persze még így sem túl erősek.
A szellemek pedig nem tudnak tárgyakat megfogni, így alapvetően ártatlanok. Csak félelmet tudnak kelteni, ami az ő hasznukra legyen, ugyanis a félelemből táplálkoznak, egyedül az erősíti őket.
Vámpírt megszállni pedig csak közvetlen közelről lehet. Mondjuk az ágy vagy a koporsó mellől.
A nekromanta hiába érzi, hogy ott van a közelben egy vámpír, aki akár alszik. Megszólítani csak közvetlen közelről tudja, a zombikkal és a többivel ellentétben.
Előtörténetben pedig ne írjon senki olyat, hogy valaki nekromantává tette. Ilyen nincsen. Vagy annak születik, vagy nem. A képességnek benne kell lennie születésétől fogva. Olyat lehet írni, hogy ő maga majdnem meghalt, vagy valakije halt meg, és azóta érzi a halált. De olyat ne írjon senki, hogy őt nekromantává tették.

És az egyik legfontosabb szabály

Egy nekromanta tiszteli a halált. Ez esetben tiszteli a zombikat, szellemeket és a csontokat. Sőt, még a vámpírokat is. Tehát nem kelti fel a holtakat csak a poén kedvéért. Ha, csak az a bizonyos nekromanta a pszichopata csoportba nem tartozik. Vagy a rosszak közé, mert akkor előfordulhat, hogy a saját szórakoztatására kelti fel a lelkeket. De egyébként egy nekromanta nem szívesen játszadozik velük, hisz már ahogy mondtam; tiszteli a halált.

2 megjegyzés:

  1. Honnan veszed ezt a sok sületlenséget? Ez valami szerepjátékból vagy videó játékból van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Menj le a városok alatt lévő alagútrendszerekbe, ha tuléled meglátod, hogy nem játék, hanem valóság!

      Törlés