2013. július 1., hétfő

Hibridek

Világunkban élnek hibrid élőlények is, melyek több faj keverékei. Többnyire bizonytalan információk keringenek róluk, de vannak információk, melyek bizonyosak.
Jelenleg kétféle hibrid létezik, de alacsony létszámuk miatt egy kategóriába soroljuk őket, azonban az érthetőség kedvéért itt ketté szedjük.

A. Vámpír - Farkas hibridek
B. Vámpír - Ember hibridek


Vámpír - farkas hibridek:

Táplálkozásukat tekintve vámpírok, tehát véren élnek, ez számukra alapvető feltétel. Néhány napig emberi élelmen is eléldegélnek, de ettől legyengülnek és idővel éhen is halhatnak, hiszen a vámpírok erős, gyilkolási ösztöne nem jellemző rájuk
Olyan élőlények, melyek halhatatlanok, de a farkasok minden gyengeségével rendelkeznek. Szervezetük erős, de hajtja őket a falka-szellem. Így többnyire csatlakoznak egy falkához, amely jobb híján beveszi őket. Ilyenkor azonban esküvel tartozik a falkának, hogy soha nem ejt el egy farkast sem a tagok közül. Élhetnek magányosan is, de akkor többnyire nagyobb családot alapítanak, vagy maguknak egy kisebb, pár fős falkát, csak úgy jelképesen.
Mint fentebb olvasható, hallhatatlanok, de meg tudnak betegedni, éreznek fájdalmat, különlegesen szépek, de vérük egyesek szerint nem olyan finom. Őket nem köti a teliholdas kötelező átváltozás, azonban a falkavezér, az Alfa utasíthatja őket erre, és akkor kötelesek megtenni.

Jellegzetességek:

Jellem

A hibridek jelleme egészen a lélekpár megjelenéséig inkább emberi, majd egyre inkább kezdenek vámpírrá válni. Ha a születéstől kezdődően ott van a lélekpár, akkor az első csóktól kezdődően indul meg a jelentős változás, az adott hibrid egyre hasonlóbb lesz a vámpírokhoz, de ereje és összességében képességei sosem lesznek teljes mértékben olyanok, mint a vámpíroké, mindazonáltal a hibridek az egyik legveszélyesebb faj a többire nézve, hiszen külsőleg teljesen emberinek látszanak, törékenynek, mégis sokkal erősebbek, mint az emberek.

Képességek:

Látás: látásuk sokkal jobb, mint az embereké, de nem olyan jó, mint egy átlagos vámpíré.

Hallás: hallásuk olyan, mint egy nagyon jó hallású emberé

Szaglás: szaglásuk olyan, mint a vámpíroké

Erő: erejük születésüktől kezdve fokozatosan nő, nagyjából 15-16 éves korukig fejlődik, majd mikor megáll a fejlődésben, egy vámpíréval egyenlő lesz. Azonban míg egy vámpírnak spontán, természetéből fakadóan van hatalmas ereje, addig a hibridnek szüksége van valami külső behatásra. Pl. félelem, izgalom, hirtelen boldogság.

Egyensúly: egyensúlyérzékük egy vámpírnak felel meg

Ízlelés: ízlelésük teljesen emberi, de amikor vérrel táplálkoznak nagy vonalakban különbséget tudnak tenni, a lélekpár vérét viszont vámpír módjára tudják ízlelni.

Sérülékenység, gyógyulás:
a kisebb sebek vámpírmódjára azonnal gyógyulásnak indulnak és nagyon hamar meggyógyulnak, a súlyosabb sérülések gyorsabban gyógyulnak, mint az embereknél, de jóval lassabban, mint a vámpíroknál. Bőrük emberi, tehát ugyanúgy tudnak sérülni, mint az emberek. Fájdalmat ugyan éreznek, de jóval magasabb a fájdalomküszöbük, mint az embereknek, de távolról sem olyan, mint a vámpíroké. Természetesen ebben lehetnek bőven egyéni eltérések.

Szaporodás:
Félvámpírnak csak a lélekpárjától születhet gyermeke, senki mástól nem! A terhesség várhatóan hat hónapig tart és a születendő gyermek mindenképpen félvámpír lesz, ehhez mérten kifejezetten értelmes és nagyon hamar megtanul kommunikálni a környezetével, elsősorban a szüleivel.

Átváltoztatás: Van lehetőség arra, hogy a félvámpír maghoz hasonlóvá változtasson embereket. Ennek menete az alábbi: vércsere --> halál --> átváltozás--> teremtő és teremtmény ismételt vércseréje

Természetes úton halhatatlanok

Bizonyos ideig, várhatóan 15-16 évig fejlődnek ezek a hibridek, majd növekedésük leáll és míg léteznek, örökké ezzel a külsővel fognak élni. Azonban képesek megsérülni, és míg a vámpírok csak a napfény, fejvesztés vagy szíven szúrás által halhatnak meg, addig a hibridek, ugyan jóval szívósak, mint az emberek, de komolyabb sérülésekbe, mérgezésekbe, allergiás rohamokba bele is halhatnak. Ha nem történik semmi komoly sérülés (pl. egy magas épületből való lezuhanás), akkor képesek örökké élni.

Mindig egészségesek

A hibridek sosem betegszenek meg, de megsérülhetnek, sőt! Emberi oldalukból adódóan allergiásak lehetnek, de a betegségekre immunisak.

Vérivás, fogak

A félvámpírok nem rendelkeznek olyan jellegzetes fogakkal, mint a vámpírok, de lélekpárjuk vérének hatására a szemfogak kiélesednek, és képesek lesznek a jellegzetes vámpírharapásra. A vér számukra igen fontos, de életben tudnak maradni vér nélkül. Ezen kívül a fogak életveszélyben hegyesednek ki. Erősek, nem törnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése