2014. március 28., péntek

Szellemek2-Fotók a szellemekről

A legjobb szellemes fotók, amiket valaha készítettek

Manapság photoshoppal minden képet megváltoztathatunk, azonban a régi időkből maradtak fenn olyan felvételek, amelyekre a mai napig nincsen magyarázat. 

1. Freddy Jackson

A képet 1919-ben készítették, először 1975-ben hozták nyilvánosságra. A fotó egy csoportkép, amely Goddard osztagot ábrázolja, akik az első világháborúban szolgáltak. A képen egy extra arc is feltűnik. Sokan úgy gondolják, hogy Freddy Jackson szelleme látható a felvételen, akinek éppen aznap volt a temetése. A szerencsétlenül járt férfit egy repülőgép propellere gyilkolta meg 

2. A tulipános lépcső szelleme

Ralph Hardy készítette a képet, aki nyugdíjazott lelkészként utazott Angliába, Greenwichbe, ahol a Queen's House-t látogatta meg. A képen feltűnik egy megmagyarázhatatlan alak, amelyet még a Kodak szakértői sem tudtak hová tenni.

3. A Boothill temető kísértete

Terry Ike Clanton készítette a felvételt a Boothill temető közelében. A képet eredetileg is fekete-fehérben készítették. Clanton elképedve látta meg az előhívott képeket, hiszen barátja mögött egy ismeretlen férfi tűnt fel.

4. A hátsó ülés szelleme

Mrs. Mabel Chinnery 1959-ben látogatta meg édesanyja sírját. Képeket is készített a temetőben, később a férjét is lefotózta, aki egyedül ült az autóban. A képen azonban feltűnt egy másik, ismeretlen alak is, aki Mabel édesanyjára hasonlít. A szakértő szerint a fotó eredeti.

1 megjegyzés: